A mai nemzedék munkavégzési szokásai vs. a cégek elvárásai

Manapság a munkavállalók szeretik beosztani a saját (munka)idejüket. Emiatt néha teljesen követhetetlen, hogy mikor dolgoznak vagy éppen mikor szakítják meg a munkát hosszabb-rövidebb időre valamilyen privát tevékenységgel, és mindezt milyen napszakban és hol teszik.

Ha munkaadóként nem tudjuk biztosítani az általuk igényelt rugalmasságot, akkor lemaradunk a legjobb munkaerő megszerzéséért folytatott versenyben. De, ha ezt ész nélkül tesszük, és nem alakítunk ki olyan munkakörnyezetet, amely képes kontrollálni a teljesítményüket, akkor is.
Rugalmasan dolgozni egy kávézóból vagy otthonról, chatelés a barátokkal, elintézni pár magánjellegű dolgot napközben… Jól hangzik, csak nem egy főnöknek. Ennek ellenére olyan környezetet kell biztosítani a jövőben, amelyben a munkavállalók jól érzik magukat, inspirálhatóak és motiválhatóak, beoszthatják az idejüket, mégis minden feladat a kellő ütemben halad előre.

De honnan lesz egy vezető kezében objektív információ a beosztottak tevékenységéről?

A gyártó, termelőtevékenységtől eltérően meglepő, hogy a számítógépen végzett munkák mérése mennyire nem elterjedt. Jelenleg leginkább utólagos, önbevalló módszerrel történik ezen – akár távmunkában végzett – feladatok ellenőrzése, követése. Nagy kérdés persze, hogy ez mennyire megbízható, mennyire tükrözi a valóságot és mennyi benne az utólagos visszaemlékezés miatti torzítás? A mai modern szoftverekkel már megoldható, hogy az elvégzett tevékenységekről azonnal mérhető és ellenőrizhető adatokat kapjunk függetlenül a munkavégzés helyétől és idejétől. Kimutatható a magán jellegű használat és a számítógépes munka produktív része. Aki ilyet használ, könnyen biztosíthatja az igényelt rugalmasságot.

A munkaidő rugalmas kezelésével és a tevékenységek mérésével koncentráltabb munkavégzés érhető el, megkülönböztethető és automatikusan kiszűrhető a magánjellegű tevékenység, amivel akár 30%-al növelhető a produktív munkaidő aránya.

Azonos munkakörben, de eltérő munkarendben dolgozók napi munkaidő bontása

A fenti kimutatás a JC360 munkaidő-, feladat- és projektelemző szolgáltatás segítségével készült. Könnyedén megnézheti Ön is, hogy mennyire hatékonyak munkavállalói. Amennyiben a jc360.jobctrl.com oldalon [ HASZON ] kuponkóddal regisztrál, díjmentesen próbálhatja ki az alkalmazást.