JC360: a családbarát és produktív munkahely a jövő

Érdekfeszítő előadást és kerekasztal beszélgetést hallhattak a Magyar Távmunka Szövetség legutóbbi, felsővezetők számára megrendezett szakmai esemény résztvevői. Dr. Forgács Tamás, a Szövetség elnöke szerint a produktív és családbarát munkahelyé a jövő, azonban csak az a szervezet lesz versenyképes, mely a megfelelő teljesítménymérést is biztosítani tudja a távmunkában és rugalmas munkarendben dolgozók számára.

Az IT Services Hungary távmunka gyakorlatáról Tóthné Harasztovics Gyöngyi, a szervezet HR adminisztrációs vezetője tartott előadást. Jelenleg a munkavállalók 13 %-a dolgozhat távmunkában, melyet 20 %-ra szeretnének növelni 2020-ra. Tapasztalatuk szerint ez a lehetőség vonzó a munkavállalók számára és előnyt jelent az új szakemberek megtalálása során.

A kerekasztal beszélgetésből kiderült, van olyan cég, ahol a megfelelő teljesítménymérési eszköz hiányában szüntették be a távmunkát. Rosta Péter, az ELMÜ ügyfélszolgálati igazgatója hozzátette, a távmunka egyik legnagyobb ellensége sajnos maga a vezető. Vadász Attila, a TCT Group ügyvezetője szerint az Y generáció már más munkastílusban dolgozik, így a munkáltató érdeke is az lesz, hogy megteremtse a lehetőségét, hogy a munkavállaló akkor dolgozhasson, amikor a legproduktívabb tud lenni.

A Távmunka Szövetség elnöke zárásában elmondta, szerencsére már elérhetőek olyan teljesítménymérési eszközök, melyeket a bevezetésben segítségül lehet venni.

Ilyen szolgáltatás a JC360 is, melynek fejlesztésekor számunkra az egyik fő szempont volt, hogy valódi megoldást nyújtsunk azon vállalatoknak és munkavállalóknak, akiknek fontos a teljesítmény mérése és értékelése távmunkában is. Úgy látjuk, ez azért nagyon lényeges és előremutató, mert ez által  le tudjuk bontani az egyik legnagyobb akadályt, mely a családbarát és rugalmas munkahelyek kialakításának útjában áll. Onnantól kezdve, hogy a közép-és felső vezetés pontos rálátással rendelkezik az irodán kívüli munkavégzésről, meggyőződik a produktivitás szintjéről és megnyugtatónak találja az elvégzett munka minőségét, zöld út adható az irodán kívüli munkavégzésnek.

Számunkra kifejezetten fontos az, hogy a JC360 szolgáltatást segítségbe véve kisgyermekes anyukák, távolról vagy másik településről dolgozók is aktívan és könnyedén visszakapcsolódhatnak a munkaerő piacra.

 

.