Mennyi időt töltöttünk megbeszélésekkel a nyáron?

Magyarországi kis- és középvállalatok mintegy 400 munkavállalójának adatai alapján került kimutatásra, hogy a magyar KKV-k mennyi időt töltöttek levelezéssel, megbeszélésekkel, vagy éppenséggel mennyivel nőtt a számítógépes inaktivitás a nyáron. A vártnak megfelelően minden munkakörben növekedett az inaktív munkaidő. Szinte minden esetben a munka legalább fele, de van ahol háromnegyede nem a számítógép előtt telt.

Nyáron átlagosan 7%-kal, azaz több, mint fél órával növekedett a megbeszélésekkel és a nem számítógépes munkával töltött idő.

Egy átlagos programozó munkaidejének több, mint 50%-át nem is számítógép előtt tölti. Egy 10 fős csapat esetén ez mintegy havi 3 millió forint. (500 ezer bruttó/hó fizetés esetén)
A legtöbb levelezést, megbeszélést és egyeztetést folytató kollégák a HR-esek, napi több, mint 6 órával. A legkevesebbet pedig a pénzügyesek, 4,5 órával.
Ha egy informatikus napi 2,5 óra helyett 3,5 órát tölt aktívan számítógépnél, akkor 10%-os hatékonyságnöveléssel egy 10 fős csoport esetén egy munkatárs munkabére megtakarítható.
A legtöbb számítógépes munkakör esetén a számítógép előtt töltött aktív munkaidő 50%, azaz 4 óra alatt van. És ennek nem is az egésze produktív munka.

Az elemzést a JC360 rendszer fejlesztését végző kutatók készítették. Most Ön is megmérheti díjmentesen saját vállalkozását.
Regisztráljon! jc360.jobctrl.com Kuponkód: “HASZON