Milliókat spórolhat, ha összekapja magát a csapat

A munkavégzés hatékonyságának azonnali 10 százalékos emelkedését ígérik a JC360 szoftver készítői. Az online eszköz a munkavállalók napi tevékenységét dokumentálja és elemzi. Ahol bevezették, ott a kollégák jobban koncentrálnak, rövidebb lett a kávészünet, kevesebb a privát netezés, több a produktív feladatvégzés. Az otthoni távmunkát is könnyű szívvel engedi így a cégvezető. A Haszon magazin olvasói most díjmentesen kipróbálhatják a szoftver működését saját cégükben.

Egy átlagos vállalkozás kb. 45 százalékos hatékonysággal működik, tehát az alkalmazottak munkaidejük alig felét töltik közvetlenül a munkájukkal – tapasztalták a JC360 rendszer fejlesztését vezető kutatók. Ez akár sok milliós veszteséget is okozhat egy kis- és középvállalkozásnak, hiszen minden munkavállalót a teljes munkaidőre fizetnek. Lehet szoftveres háttérrel mérni a hatékonyságot? A kérdés megválaszolására kifejlesztették a JC360 nevű szoftvert. A termék számos innovációs díjat nyert és több ezer munkavállalónál bizonyított. Több magyar kis- és középvállalkozás használja a teljesítmény objektív mérésére és vezette be sikeresen a távmunkát a segítségével. A vezetőnek elég néhány kattintás és látja, ki mennyire produktív a munkahelyen, ki, mivel, mennyi időt töltött és éppen most mivel foglalkozik.

A munka adminisztrálása még sosem volt ennyire egyszerű

Hogyan is működik ez? Az alkalmazás azonosítja a számítógépen és a mobil eszközön végzett tevékenységeket, és azokat automatikusan feladatokhoz rendeli. A dokumentáláshoz semmilyen extra munka nem szükséges, minden automatikus. A szoftver ügyel a privát szférára is. Ha valaki magán jellegű ügyeket intézne, akkor „Inaktív” állapotba helyezheti magát. Ebben az esetben semmilyen adatrögzítés nem történik. Sokkal igazságosabb ez a rendszer, mint a dolgozói önbevallás, a szúrópróbaszerű ellenőrzés vagy a vezetői érzések.

Fair légkör, látható szabad kapacitások

Természetesen felmerül bennünk a kérdés: Hogyan is érzi magát ettől a munkavállaló? A fejlesztők szerint éppen fair, transzparens légkör jön létre. A jobban teljesítők értéke kidomborodik, a kevésbé hatékonyakat pedig koncentrált, összeszedettebb munkavégzésre serkenti. Látható az is, ha egy kolléga egy feladattal aránytalanul sok időt tölt. Elképzelhető, hogy elavult módszerrel dolgozik, ami gyors tréninggel javítható. Ez az eszköz a túl hosszú megbeszéléseket is „beárazza”, amikor is egy-egy vezető sok munkatárs munkaidejét használja aránytalanul sokáig.

Milyen munkaköröket lehet mérni?

Bármilyet. Az ügyfelekre fordított idő automatikus mérése az értékesítők, informatikai cégek, könyvelők, ügyvédek számára a leghasznosabb. A backoffice-ok elsődlegesen az ismétlődő tevékenységek (például panaszkezelés, rendeléskezelés, hibabejelentés) normaidejét mérik vele. A programozóknál a projektfeladatok, határidők követése, a ráfordítások becslésének pontossága jelent előnyt. Azoknál a cégeknél, ahol az ad-hoc munkaszervezés a jellemző, ott a rendszer által felkínált automatikus feladatdokumentálás megismerése és tudatos fejlesztése jelenthet komoly megtakarításokat.

A szoftver segíti a távmunka vagy a rugalmas munkavégzés kialakítását. A munkavállalónak nem kell bizonyítania, hogy az otthoni környezetben hatékonyabb, mint a zajos irodában, a grafikonokból a felettes úgyis látja. Napközben is intézhet privát ügyet és este behozhatja lemaradását. A rendszer ezt is dokumentálja.
Mennyibe kerül a használat? Napi 300 forintba munkavállalónként. A fejlesztők szerint ezért 10-20 százalék közötti hatékonyságjavulás érhető el.

Próbálja ki most 30 napig, korlátozás nélkül, díjmentesen!

Amennyiben a http://jc360.jobctrl.com oldalon [HASZON] kuponkóddal regisztrál, 30 napig díjmentesen próbálhatja ki az alkalmazást. Az alkalmazást úgy állítottuk be, hogy Önnek a legkönnyebb legyen használatba vennie. Csak kapcsolja be, amikor dolgozik, és az alkalmazás a munkaidőt automatikusan a végzett tevékenységekre könyveli el. Saját riportjait akár valós időben megtekintheti a JC360 Dashboard oldalán.

Nézze meg, hogy szervezete mekkora hatékonysággal működik, hol vannak a tartalékok, mi viszi el a munkaidőt!