Tudjuk, mennyi munkaidőnket viszi el egy-egy ügyfelünk?

A tanácsadó cégeknél magától értetődő, hogy pontosan mérik és számon tartják az ügyfelekre fordított időket, hiszen többnyire ez képezi az elszámolás alapját. De mi a helyzet az ügyvédi irodákkal, könyvelő cégekkel vagy a többi szolgáltató, kereskedő vagy fejlesztő céggel? Képesek kimutatni, hogy az egyes ügyfeleik vagy projektjeik ténylegesen mekkora költséget visznek el?

Könnyen belátható, hogy számtalan más területen is komoly előnyt jelent, ha a vezetőknek pontos képük van arról, hogy akár az ügyfelekkel vagy akár egy-egy projekttel kapcsolatos feladatok a vállalati erőforrások mekkora részét kötik le. A viszonylag egyszerűen mérhető telefonos és egyéb ügyfélszolgálati tevékenységeken túl azonban már nehezebb kimutatni az egyes ügyfelekhez vagy projektekhez köthető adminisztratív feladatokra, számlázásra, technikai jellegű back-office tevékenységre fordított időket.
A profitorientált vállalatoknak nem mindegy, hogy a dolgozók munkaideje milyen arányban áll az adott ügyféltől származó bevétellel. Számukra olyan megoldás tűnik ideálisnak, amely becslések helyett, többlet dolgozói adminisztráció nélkül, az egyes feladatok, tevékenységek munkaidejét automatikusan adott ügyfélhez vagy projekthez rendeli, ezáltal képes kimutatni a valós költségeket.

Ha átláthatóvá válik az összes, ügyfelekre vagy projek-tekre fordított tevékenység és munkaidő, akkor az erőforrások optimalizálása is könnyebb lesz. Gyorsan kiszűrhetőek a párhuzamos munkavégzések, csökkenthetőek a felesleges, vagy hosszas adminisztratív tevékenységek.

A JC360 alkalmazás segítségével, a céges feladat-struktúra ügyfél-, vagy projektszemléletű átalakítá-sával azonnal, akár valós időben is mérhetővé válnak a közvetlenül hozzájuk kapcsolódó feladatok és költségek, ezáltal optimalizálhatóak a rájuk fordított erőforrások:

Egy dolgozó egy napi munkafolyamata ügyfelekhez rendelve

Ügyfelekre fordított munkaidő / ügyfelektől származó bevétel

* Az elemzést a JC360 fejlesztését végző kutatók készítették, egy hazai cég tevékenysége alapján

Nézze meg Ön is pontosan, hogy mekkora az egyes ügyfeleire, projektjeire fordított munkaidő! Amennyiben a jc360.jobctrl.com oldalon “HASZON” kuponkóddal regisztrál, díjmentesen próbálhatja ki az alkalmazást.